Martin Ib // MIB:

Martin Ib // MIB:

kiki
Redaktør

“Vi skal huske at stoppe op og nyde det vi har”

MembersPlus har taget en snak med Martin Ib, stifter og indehaver af MIB, om Coronakrisens op- og nedture, og om de vigtige ting, han har lært af et kaotisk og uforudsigeligt år.

Alt stod klar til 2020.

Året skulle blive det største år nogensinde for det lille aarhusianske madimperie, MIB, og indehaver Martin Ib glædede sig til at lancere sit nye madmarked ved Mølleparken og videreudvikle på sit nye koncept i Aarhus Lufthavn.

– Vi skulle have åbnet vores madmarked i Book1 den 16.marts, så nedlukningen kunne ikke komme mere ubelejligt. Men når det skulle være, så var det faktisk godt nok, at vi ikke havde nået at åbne, fortæller Martin Ib.

Udskudt madmekka

Den nye ‘food court’ kommer til at indeholde elementer fra alle de koncepter, som MIB er kendt for, lige fra godt morgenbrød til lækker aftensmad, men coronakrisens restriktioner har indtil videre udskudt drømmen om et urbant madmekka lidt endnu.

Vi vil gerne være med til at skabe et samlingssted i byen. Et stort urbant fællesskab, som er vores forsøg på at skabe moderne ‘street food’, hvor der er noget for enhver smag.

– Martin Ib om det nye koncept

Madmarkedet bliver fast inventar i Brøchner Hotels’ nye luksushostel, Book1, som ligger i det gamle bibliotek ved Mølleparken i Aarhus.

Men selvom denne glæde er udskudt lidt endnu, så har Martin Ib også oplevet positive overraskelser i dønningerne på coronakrisen.

Boom i bageriet

– I krisen har vi lige pludselig oplevet, at folk er rigtig glade for godt brød og kager, og så er det jo dejligt at have en bagerbutik, siger Martin Ib.

MIB Madmarked driver tre bagerier i Aarhus, og her har salget langt fra stået stille under epidemiens rasen.

Navnlig salget af fastelavnsboller har været helt vildt, fortæller Martin Ib.

Sidste år solgte vi omkring 15.000 fastelavnsboller fra januar til fastelavn, men i år har vi solgt 125.000 fastelavnsboller. Jeg siger ikke, at alle vores produkter er nidoblet i forhold til sidste år, men det her er helt crazy.

For Martin Ib er der slet ikke i tvivl om, at det er coronakrisen, som har sparket gang i de mange besøg ved bagerierne.

– Vi hygger os mere, og vi har ikke så mange gæster, eller andre ting vi skal lave. Så når man går forbi bageren en søndag eftermiddag, så får man lige en kage og lidt ekstra brød med hjem, siger Martin Ib, som oplever at hele mentaliteten omkring godt bagværk og søde sager har fået et væsentligt skub opad i krisetiden.

Den nye normal

Privat har Martin Ib nydt at have mere tid sammen med sin familie, men krisen har også lært ham en ting eller to om livet som både far og forretningsmand.

– Med frygt for at blive meget kliche-agtigt, så må vi ikke bare tage ting for givet. Hvis der er noget, krisen har vist mig, så er det, at selv når det hele kører, og vi tror, at vi kan gå på vandet, så skal der ikke meget til, før det hele ramler.

– Vi skal huske at stoppe op og nyde det, vi har, og blive bedre til de ting, vi gør, siger Martin Ib.

Nu kigger han fremad mod de mange konfirmationer, bryllupper og andre arrangementer, som er blevet udskudt til efteråret 2021, hvor der lader til at tegne sig et billede af, at det måske ikke er helt slemt, når festen slutter klokken 22.

– Det har været fantastisk at opleve fester, som først plejede at starte om aftenen, nu startede klokken 12 og så sluttede klokken 22. Jeg ved ikke, om der var nogen, der havde troet på, at det ville blive en succes at starte en 50års fødselsdag til frokost, men det fungerede faktisk, og jeg har fået efterspørgsel på arrangementer til efteråret, som har sagt, at de faktisk gerne vil have det sådan. Så den del tror jeg måske er kommet for at blive.

Hos MembersPlus er vi altid på jagt efter unikke oplevelser, som skaber glæde og gode minder. MIB giver dine smagsløg en oplevelse, de sent vil glemme. 

Du kan læse mere om MIB på www.martinib.dk.

Du kan også gå på opdagelse efter flere unikke smagsoplevelser hos MembersPlus her (link til ”oplevelser” på hjemmesiden) og finde inspiration til din næste oplevelse her (link til inspirationsunivers). 

Kontakt

MembersPlus ApS
Tlf: 72 15 42 23
Telefontid: 10 – 12 alle hverdage
Mail: [email protected]

Følg os på

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
inspiration til din næste oplevelse
direkte i din indbakke.

MembersPlus 2022. Alle rettigheder er forbeholdt MembersPlus ApS. CVR 39659727.